img_3583Na LCHF i Zelenoj Kuri preporucuje se konzumiranje iznutrica. Trebalo bi ih jesti cesce jer su pune vitamina i minerala, a cena im je uobicajeno povoljna. Evo jedne jednostavne ideje kako mozete pripremiti pilece dzigerice u rerni da budu fine i socne.

Sastojci:

  • isti broj komada tankih kriski pancete i pilecih dzigerica / jetrica
  • sol, biber, beli luk u prahu

Priprema:

Pilece dzigerice iseci na tanje duze komade. Posoliti ih, pobiberiti, posuti s belim lukom u prahu i ostaviti da malo odstoje.

Svaki komad dzigerice umotati u tanku krisku pancete, staviti na tepsiju oblozenu pek papirom i peci na 170-180 stepeni dok panceta fino ne porumeni.

Umesto pancete moze se koristiti i slanina / spek izrezana u tanke kriske.

Umotana dzigerica se moze i peci u tiganju na masti. Tad ih treba zakaciti sa cackalicom i paziti da komadi dzigerice ne budu preveliki da se fino ispece unutra. Evo linka za taj recept.

Vise o iznutricama i jedan clanak koji objasnjava zasto je zdravo jesti pilecu dzigericu.

Advertisements