img_3583

Pravila sam pilece dzigerice umotane u panceti i ostalo mi je dzigerice pa sam je iskoristila kao dodatak “rizi” od karfiola. Jednostavno i ukusno! Ujedno jos jedna ideja za obrok koji se moze poneti na posao.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola / cvjetace
  • 2 struka praziluka / poriluka
  • oko 250 grama pilece dzigerice / jetrice
  • maslinovo ulje
  • malo vode ili pileceg temeljca
  • maslac
  • 2 kasike ajvara
  • 1 kasikica sitne paprike
  • sol, biber, beli luk u prahu
  • persinov list

Priprema:

Odvojiti cvetove karfiola i usitniti ih u blenderu da se dobije “riza”. Mogu se i rucno naribati na ribezu. Staviti u poseban tiganj.

Praziluk ocistiti, prerezati uzduzno i naseckati. Pilece digerice ocistiti, naseckati na manje komade i oprati. U posebnoj serpici ili tiganju na maslinovom ulju prodinstati praziluk i pilecu digericu. Posoliti, pobiberiti i dodati belog luka u prahu. Po potrebi podliti s malo vode ili pileceg temeljca.

U naribani karfiol dodati maslac i prziti ga kratko dok malo ne omeksa. Dodati izdinstanu dzigericu i praziluk, sitnu papriku, ajvar i po potrebi soli i bibera. Sve kratko prodinstati i na kraju posuti sa persinovim listom.

Sve servirati uz dosta salate 🙂

Advertisements