img_3656

Za 2.5 godine od kad sam na LCHF naucila sam da pravim vise jednostavnih, jeftinih starinskih jela. Uobicajeno nakon takvih jela budemo siti satima. Ovo je jedno od njih…

Sastojci:

  • 500 grama pilece dzigerice / jetrice
  • 2 glavice crnog luka
  • 4 jajeta
  • 1 kasika masti
  • 1 kasika persunovog lista
  • sol i biber

Priprema:

Pilece dzigerice ocistiti od zilica i iseci na krupnije komade. Crni luk sitno naseckati.

U vecem tiganju otopiti mast i isprziti luk dok ne omeksa. Dodati pilece dzigerice i uz povremeno mesanje prziti dok dzigerica ne omeksa. Ukoliko se dzigerica pocne lepiti za dno tiganja dolevati po malo vode i nastaviti dinstati.

Kad dzigerica potpuno omeksa ubaciti umucena jaja i nastaviti przenje dok se jaja ne stegnu. Gotovo jelo zaciniti po ukusu i posuti sa seckanim persunovim liscem.

# Dzigerice posoliti pred sluzenje na samom kraju jer ako se posoli na pocetku ili tokom przenja ostat ce tvrda.

Pravljeno je prema ovom receptu 🙂

 

Advertisements