img_3681

Jos jedan neobican nacin za pripremu piletine 🙂 Ukusan rolat od piletine s ajvarom i spinatom. Evo kako se priprema…

Sastojci:

  • 1 srednja glavica luka
  • malo maslinovog ulja
  • 2-3 cena belog luka / cesnjaka
  • 1 kg pileceg belog mesa
  • 1 jaje
  • 1 kasikica crvene sitne paprike
  • sol, biber, zacini po zelji
  • 150 grama domaceg ajvara
  • 100 grama svezeg mladog spinata / spanaca

Priprema:

Crni luk sitno naseckati i proprziti na malo maslinovog ulja. Pred kraj przenja dodati izgnjecen beli luk. Ostaviti da se ohladi.

Spinat oprati i ostaviti da se ocedi.

Piletinu samleti pa je pomesati s jajetom i isprzenim lukom. Posoliti, pobiberiti, dodati sitnu crvenu papriku i zacine po zelji te dobro izmesati smesu. Aluminijsku foliju nauljiti pa na nju preruciti smesu i istanjiti je dlanovima oblikujuci pravougaonik. Smesu premazati domacim ajvarom i po njemu rasporediti listove spinata.

img_3674

Podlogu od mesa urolati i uviti u foliju, a krajeve folije uvrniti da fil ne bi iscurio.

Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Zatim smanjiti temperaturu na 175 stepeni, otvoriti foliju i nastaviti peci dok meso ne porumeni. Peceno meso ostaviti da se ohladi, a zatim ga iseci na parcad.

img_3685

# Tokom rolanja mesa problem mi je bio sto nisam imala dovoljno folije pa nisam dobila lep oblik rolata. Morala sam i otkinuti 2 veca komada aluminijske folije da oblozim tepsiju i da mesni rolat mogu dobro upakovati pre pecenja. Dugi put cu otkinuti 2 veca komada folije i sloziti ih da vire preko rubova tacne jer smatram da ce se tako lakse obilikovati rolat / rolada.

# Za ovaj recept koristila sam odmrznute filete belog mesa, a posto nemam masinu za mleti meso ustinila sam ih u elektricnoj seckalici.

Recept je iz “Hrono magazina”. Za hrono verziju ne ide celo jaje, nego sam 1 belanjak.

Advertisements