img_3704

Na Zelenoj Kuri treba jesti sto vise povrca pa trazim nacin da serviranje obicne kupus salate ucinim zanimljivijim 🙂 U osnovi za ovog “jeza” treba samo par minuta posla vise, a moze posluziti kao i ideja za serviranje salate na decjim rodjendanima.

Sastojci:

  • 1/2 glavice kupusa
  • 2 mrkve / sargarepe
  • 2 crne masline
  • 1/2 velikog krastavca
  • povrce po zelji za dekorisanje
  • sol, biber
  • ekstra devicansko maslinovo ulje (extra virgin olive oil)
  • jabukovo sirce ili limunov sok

Priprema:

Kupus sitno narezati, posoliti, dobro izgnjeciti rukama i ostaviti da odstoji. Zaciniti ga s maslinovim uljem, jabukovim sircetom ili limunovim sokom i po zelji pobiberiti. Mrkvu naribati na krupni ribez i u posebnoj posudici zaciniti kao i kupus.

Na velikom plitkom tanjiru ili tacnici od kupusa oblikovati oblik jeza. Preko veceg dela “jeza” staviti naribanu mrkvu. 1 maslinu preseci i staviti kao oci, a drugu staviti gde treba ici njuskica. Okolo sloziti naseckane krastvce i ukrasiti s povrcem po zelji.

Takodjer se moze servirati i na listovima zelene salate.

 

Advertisements