img_3738

U ovom receptu koristi se pravo bademovo brasno koje se razlikuje od mlevenih blansiranih badema. Tokom proizvodnje bademovog brasna iz badema se hladnim presanjem odstranjuje ulje i tek se nakon tog melju odmasceni ostatci presanja. Ovo brasno ima vecu moc upijanja. Ne preporucuje se osobama koje su alergicne na orasaste plodove.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 1 kasikica soli
  • 60 grama otopljenog maslaca
  • 200 grama pravog bademovog brasna
  • 3 kasikice praska za pecivo (alnatura)

Priprema:

Maslac otopiti u serpici i ostaviti da se omalo ohladi. Jaja penasto umutiti sa 1 kasikicom soli. Dodati otopljeni maslac i nastaviti mutiti. Dodati 3 kasikice praska za pecivo. Na posudu staviti cediljku i pomocu kasike prosejati bademovo brasno da ne bude grudvica. Sve dobro izmiksati i sipati u duguljasti pleh velicine 11 x 33 cm oblozen pek papirom.

Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i peci dok hleb fino ne porumeni (oko 30 minuta). Proveriti sa cackalicom ili nozicem da li je hleb pecen.

Pravila sam prema ovom receptu. U smesu se moze dodati 1 kasikica zacina po zelji – indijski zacini, mediteranski, origano, ruzmarin….

Vise o bademovom brasnu mozete procitati u ovom clanku.

Evo kako sami mozete napraviti bademovo brasno.

Snimak pripreme pravog bademovog brasna. Ovo brasno treba drzati u frizideru jer je lako kvarljivo.

 

Advertisements