IMG_3652

Jednostavni, ukusni i zdravi vafli.  Recept je s bloga “Paleo Hedonizam” 🙂

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 kasike semenki susama / sezama
  • 2 kasike semenki zlatnog lana (linseed)
  • 1/4 kasikice sode-bikarbone
  • 1 kasikica jabukovog sirceta
  • sol
  • ruzmarin, kurkuma ili zacini po zelji
  • 1 kasikica otopljenog kokosovog ulja

Priprema:

Odvojiti belanjke od zumanjaka. Belanjke s malo soli istuci u cvrst sneg.

Semenke lana i susama samleti u elektricnom mlinu za kafu.  Sodu-bikarbonu i jabukovo sirce smutiti u soljici. U posudu sa zumancima dodati malo soli, zacine po zelji, mix sode-bikarbone i jabukovog sirceta, kasikicu otopljenog kokosovog ulja i na kraju mlevene semenke. Smesa ce biti gusta. Dodati 2-3 kasike snega od belanjaka i izmiksati da se smesa malo razredi. Ostatak belanjaka lagano rucno umesati.

Aparat za vafle zagrejati, pomocu silikonske cetkice premazati s otopljenim kokosovim uljem obadve strane pekaca, rasporediti cetvrtinu smese za 1 vafl i peci na srednjoj temperaturi.

Moguca je i slatka verzija. Tad se umesto soli i zacina doda malo stevie i cimet.

Pravila sam prema ovom receptu 🙂 Prvi put sam stavila 2 kasikice psyliuma no nije bilo potrebe. Drugi put sam otopila previse kokosovog ulja i dodala pa sam dodala malo u smesu da vafli ne budu suvoparni.

Advertisements