IMG_3786

Ukusan, zasitan i zdrav hleb bez glutena i laktoze. U receptu prema kojem sam ga pravila nije bilo nikakve masnoce, bojala sam se da ce hleb biti suvoparan pa sam dodala 3 kasike maslinovog ulja. Fino je ispao iz prvog pokusaja.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • sol prema ukusu
  • 3 kasike maslinovog ulja
  • 100 ml vode
  • 1/2 kasikice sode-bikarbone
  • 90 grama oraha
  • 90 grama semenki lana (linseed)
  • 90 grama semenki suncokreta
  • 90 grama semenki bundeve (golica, buca)
  • 90 grama susama/sezama

Priprema:

Sve semenke samleti i dobro pomesati u posudi. U drugu posudu staviti jaja, sol i 3 kasike maslinovog ulja. Dodati 1/2 kaikice sode-bikarbone i izmiksati. Dodati samlevene semenke i 100 ml vode. Sve dobro izmesati. Smesa ce biti gusta. Rasporediti u duguljasti kalup velicine 11 x 33 cm oblozen pek papirom. Po zelji posuti semenkama.

Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i peci 50-55 minuta.

Pravila sam prema ovom receptu 🙂

Advertisements