IMG_3791

Moj danasnji ZK rucak 🙂 Dan kad je na redu riba. Ideja kako napraviti pomfrit od bundeve 🙂

Na tanjiru se nalaze:

  • pecena paprika na maslinovom ulju
  • salata (uobicajeno stavim malo salate za slikanje tanjira, a onda dodajem jos 😉 )
  • skusa (mackerel) napravljena po ovom receptu. Koristila sam zamrznutu ribu, ali sam je izvadila iz zamrzivaca par sati pre pripreme i prosusila s kuhinjskim papirom)
  • pomfrit od muskatne bundeve/ tikve / butternut squash- kupila sam vec ovako isecenu bundevu. Pravila sam na slican nacin kao sto pravim pomrit od celera. Isecene stapice bundeve posoliti, pobiberiti i posuti s belim lukom u prahu. Otopiti 1 punu kasiku kokosovog ulja i preliti preko stapica bundeve i sve dobro izmesati. Ostaviti 20-ak minuta da odstoji pa prebaciti u tepsiju oblozenu pek papirom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok bundeva ne omeksa. 1-2 puta tokom pecenja promesati.
Advertisements