IMG_3780

Jednostavno, brzo, zdravo i ukusno! 🙂 Kozice je najbolje pripremati sveze, a za ovaj recept koristila sam one iz zamrzivaca. Najvise ih volim na ovaj nacin…

Sastojci:

  • 400 grama ociscenih kozica / prawns
  • 2 cena belog luka / cesnjaka
  • 2 kasike maslinovog ulja
  • 1 limun
  • sol, biber
  • 1 kasikica mlevene crvene paprike
  • svezi persunov list

Priprema:

Ostaviti kozice da se prvo odmrznu ili za brzinsku varijantu izvaditi ih iz zamrzivaca, staviti ih u cediljku i isprati pod mlazom hladne vode dok se ne odlede. Ostaviti ih da se ocede i posusiti ih s kuhinjskim papirom.

Limun oprati, jednu polovinu iscediti, a drugu naseckati na listice ili kolutove.

Limunov sok pomesati s maslinovim uljem, paprikom, soli i biberom. U to dodati kozice i dobro izmesati.

Veliku tavu dobro zagrejati na jakoj vatri bez masnoce, ubaciti kozice i prziti oko 3 minute. Dodati naseckani beli luk i naseckani limun pa prziti jos 2-3 minute. Na kraju dodati naseckani persunov list i jos malo bibera.

Pravila sam prema ovom receptu 🙂

Vise o kozicama 🙂

 

Advertisements