IMG_3826Odlican recept za ukusne, hrskave i zdrave krekere koji se udomacio u mojoj kuhinji 🙂 Recept je s bloga “Istine i lazi o hrani” 🙂

Sastojci:

  • 100 ml semenki suncokreta
  • 100 ml semenki susama/sezama
  • 50 ml semenki lana (linseeds)
  • 1.5 kasika psyllium ljuskica
  • 2 kasike kokosovog ulja
  • 250 ml kipuce vode
  • 1/2 – 1 kasikica morske soli
  • malo sitne crvene paprike
  • zacini po zelji

Priprema:

Pomesati suve sastojke. Od zacina sam dodala malo belog luka u prahu.

U kipucoj vodi otopiti kokosovo ulje i preliti preko semenki. Sve dobro izmesati i ostaviti da odstoji sat vremena.

Tepsiju obloziti pek papirom i pomocu silikonske splatule razvuci smesu u tanki sloj. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 45 minuta. Ostaviti kekse da se ohlade pa ih iseci pomocu sekaca za pizzu ili iskidati. Ostaviti kekse da se dobro osuse. Cuvati ih u zatvorenoj posudi.

U originalnom receptu navedeno je da ide 1.5 kasika psyllium praha. Stavila sam 1.5 kasiku psyllium ljuskica i bilo je dovoljno.

Pravljeno je prema ovom receptu 🙂

 

Advertisements