kupus 001

Ovo jelo cesto pripremam u LCHF verziji, a posto grcki jogurt nije na popisu ZK namirnica probala sam da ga zamenim s kefirom. Fino je ispalo šŸ™‚

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kasike maslinovog ulja (moze i mast)
  • 500 grama mlevenog mesa
  • 1 manja glavica svezeg kupusa
  • malo domaceg temeljca ili 1 kasika domaceg susenog zacina
  • sol, biber
  • malo origana
  • suseno persunovo lisce
  • 4 jaja
  • 400 ml domaceg kefira

Priprema:

Na laganoj vatri na maslinovom ulju izdinstati sitno naseckan crni luk. Kad luk omeksa dodati mleveno meso i dinstati 10 minuta. Povremeno promesati. Dodati narezan kupus i dinstati 25 minuta uz povremeno mesanje. Povremeno podliti s malo domaceg temeljca ili vode. Posoliti, pobiberiti, po zelji dodati domaci suseni zacin i origano. Na kraju dodati persunovo lisce.

Smesu izliti u nauljenu tepsiju. U posudi umutit 4 jaja s malo soli i sa 400 ml domaceg kefira. To sipati preko smese. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni dok fino ne porumeni.

Pravila sam prema ovoj ideji i za LCHF verziju sam uobicajeno koristila grcki jogurt, a ponekad i pola grckog jogurta, a pola kiselu pavlaku / vrhnje.

Advertisements