badem krekeri

Bademovo brasno sve vise dobiva popularnost u bezglutenskim receptima. Neutralnog je okusa i fino se uklapa i u slatkim i u slanim receptima. Jedina mana mu je visoka cena.

Ovi krekeri se zaista brzo prave, a ukusni su i zdravi 🙂

Sastojci:

  • 250 grama pravog bademovog brasna
  • 1 vece jaje
  • 1/2 kasikice himalajske soli
  • malo bibera
  • zacini po zelji

Priprema:

Bademovo brasno staviti u cediljku iznad posude i prosijati pomocu kasike. Dodati sol, biber i zacine po zelji. Dodati umuceno jaje i zamesiti smesu. Ako je potrebno dodajte par kapi vode u smesu da se moze fino zamesiti.

Smesu razvaljati izmedju 2 pek papira, ali ne pretanko. Skinuti gornji papir, po zelji napraviti sare viljuskom po testu i iseci smesu na oblike zeljene velicine.

Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.

# Od zacina sam dodala beli luk u prahi i ruzmarin. Drugi put cu ih praviti bez ruzmarina jer mi se nije svideo u ovoj kombinaciji 😉

Pravila sam prema ovom receptu 🙂

Advertisements