Ili majoneza od avokada 🙂 Jednostavno, brzo, zdravo i posno. Avokado je pun zdravih masnoca i u kombinaciji s maslinovim uljem odlicna je alternativa kupovnoj majonezi koja je puna raznih dodataka i ne preporucuje se na LCHF. Ako niste ljubitelj ili su vam dosadile domace verzije majoneze s jajima, probajte ovu verziju…
Sastojci:
- 1 zreli avokado
- ekstra devicansko maslinovo ulje (extra virgin olive oil)
- sol, biber (po mogucnosti kajenski biber/papar)
- malo limunovog soka
- 1 manji crni luk
Priprema:
U blender staviti “meso” avokada, kriske manjeg luka, malo limunovog soka, sol, biber i malo maslinovog ulja. Miksati pa po potrebi postepeno dodavati jos maslinovog ulja. Smesa treba da je sjajne, svilenkaste strukture.
Moze se usitniti i sa stapnim mikserom u visokoj posudi.
Majonezu staviti u teglicu ili u posudicu s poklopcem i gore sipati malo maslinovog ulja. Ovu majonezu je najbolje koristiti isti dan kad se napravi.
Pravila sam prema ovom receptu no zaboravila sam dodati luk. 🙂