prokelj sa susamom

Prokelj na jos jedan nacin 🙂 Krenem da pravim jedno i onda mi na pamet padne nesto iz dugog recepta i tako nastane nova fina kombinacija 🙂 Prokelj na maslacu s pecenim susamom i przenim listicima badema.

Sastojci:

  • 350 grama ociscenog prokelja / prokulica / brussel sprouts
  • 3 kasike susama / sezama
  • 3 kasike listica badema
  • oko 50 grama maslaca
  • 3 kasike soka od limuna (ili po ukusu)
  • sol, biber

Priprema:

Prokelj ocistiti,  manje komade zaseci, a vece preseci. Skuvati ga na pari. Moze se skuvati i u posoljenoj vodi pa procediti. Paziti da se ne prekuva posto ce se nastaviti prziti.

U tiganju na suvo na laganoj vatri ispeci susam. Paziti da ne potamni. Peceni susam prebaciti u drugu posudicu. Malo pojacati vatru pa u istom tiganju rastopiti komadic maslaca i dodati listice badema. Prziti dok badem ne pocne dobijati boju, a onda dodati limunov sok i kratko prziti. Dodati prokelj i susam. Posoliti, pobiberiti i sve zajedno prziti par minuta.