
Vreme je da ovaj blog ponovo ozivi.
Kad god nekom spomenem “Zelenu Kuru” uobicajeno ljudi imaju viziju da se samo jede hrpa zelenog povrca. Zelena lisnato povrce prevladava, a pravimo jela koja ce nas duze vreme drzati sitima i koja mogu jesti i ostali clanovi porodice.
Uobicajeno sam slatki kupus kuvala sa svinjetinom no ova kombinacija s piletinom i pancetom mi se vise dopada.
Sastojci:
- 1 veca glavica crnog luka
- 1-2 mrkve / sargarepe
- 1 paskanat
- malo maslinovog ulja ili masti
- 100 grama dimljene slanine / pancete / speka
- 400 grama belog pileceg mesa ili otkostenih pilecih zabatkova
- 1 srednja glavica kupusa
- 250 ml kuvanog paradajza
- 1 kasika ajvara ili ljutenice
- 2 lovorova lista
- 1 kasikica slatke obicne ili dimljene paprike
- 1 kasikica belog luka u prahu
- po ukusu – sol, biber i domaci suseni zacin
- persunovo lisce ili korijander
Priprema:
Luk iseci na sitne kockice, a mrkvu i paskanat na kolutice.
Piletinu i slaninu iseci na kockice, a kupus na trakice.
Na malo masti ili maslinovog ulja poprziti naseckan luk, mrkvu i pancetu. Dodati malo vode pa nastaviti dinstati. Nakon par minuta dodati paskanat.
Zatim dodati naseckanu piletinu i nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolevanje malo vode dok meso ne bude polu skuvano.
Dodati iseceni kupus i sve zajedno dinstati uz povremeno dolevanje vode dok kupus malo omeksa. Zatim dodati kuvani paradajz, ajvar ili ljutenicu, 2 lovorova lista, sve ostale zacine i vodu.
Sve zajedno kuvati uz povremeno dolevanje malo vode dok kupus i meso ne omeksaju. Treba da bude corbasto.
Na kraju posuti naseckanim persunovim liscem ili korijanderom.
Ako striktno pazite na UH, nemojte sebi servirati mrkvu i paskant.
Baš ugodno iznenađenje, supeeer
uto, 2. ožu 2021. 12:47 LCHF – Zelena Kura je napisao:
> lchfzelenakura posted: ” Vreme je da ovaj blog ponovo ozivi.:) Kad god > nekom spomenem “Zelenu Kuru” uobicajeno ljudi imaju viziju da se samo jede > hrpa zelenog povrca. Zelena lisnato povrce prevladava, a pravimo jela koja > ce nas duze vreme drzati sitima i koja mogu jesti i o” >
LikeLike
0 Pingbacks