Jednostavni i fini keksici sa svega nekoliko sastojaka u kojima aroma pecenih lesnika dolazi do punog izrazaja.

Sastojci:

  • 90 grama mlevenih lesnika
  • 2 belanjka
  • do zeljene slatkoce stevia i eritritol
  • 1 kasikica vanilije (bez secera)
  • lomljeni lesnici za dekoraciju

Priprema:

Lesnike ispeci u rerni na 150 st. Kad se ohlade oguliti im kozicu i samleti ih u obicnoj masinici za orase.

Ulupati 2 belanjka sa steviom i eritritolom do zeljene slatkoce. Dodati vaniliju.

Rucno pomocu varjace ili slikonske lopatice umesati 90 grama mlevenih lesnika.

Pazeljivo promesati i na tepsiji oblozenoj pek papirom kasikicom staviti 10-12 hrpica. Mozete malo pokvasiti ruke pa zagladiti hrpice.

Saku pecenih lesnika staviti u najlon kesu i izlupati batom za meso. Posipati preko keksica i prstima vece komade lagano utisnuti.

Staviti da se pece u prethodno zagrejanoj rerni na 160 st. oko 25 minuta ili dok samo lagano ne porumene. (Zakasnila sam 2-3 minute s vadjenjem keksica iz rerne)

Pravila sam prema ovom video snimku.