Nesto jednostavno, brzo i fino za ekipicu koja trazi recepte za poslastice bez glutena i laktoze.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • do zeljene slatkoce – stevia i mleveni eritrtol
  • 1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka
  • 200 grama ribanog kokosa / kokosovih ljuspica (obicno “kokosovo brasno”)
  • 50 grama mlevenih blansiranih badema
  • 1 kasikica arome vanilije (bez secera)
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejati na 175 st.

Tepsiju promera 24 – 26 cm obloziti pek papirom.

Umutiti jaja i dodati im kokosovo mleko iz konzerve, vaniliju, steviu i eritritol samleven u el. mlinu za kafu.

Sve izmiksati i smesi dodati kokos i bademe. Ako je kokos krupan mozete ga malo usitniti u nekoj el. seckalici.

Sve zajedno izmiksati, istresti u tepesiju i peci 35-40 minuta ili dok fino ne porumeni.

Za ZK verziju servirati s pudingom od avokada, lemon curdom ili ako imate kakao maslaca napraviti cokoladu i poprskati kolac. Za LCHF verziju servirati s dzemom od bobicastog voca i chia semenki, preliti tamnom cokoladom ili servirati uz tucenu slatku pavlaku.

Pravila sam prema ovom receptu s omiljenog bloga “Typeoneprincess”.