Oni koji imaju vise kilograma za skinuti neka preskoce recepte koje dodajem u kategoriju “desert” 😉
Mi i dalje uzivamo u omiljenoj piti sa bundevama samo je sad pravim na zdraviji nacin.
Sastojci:
- 1 kg rendane bundeve/muskatne tikve/butternut squash
- 3 jaja
- 1 solja bademovog mleka (250 ml)
- malo cimeta
- stevia i mleveni eritritol
- mast ili maslac za podmazati tepsiju
Priprema:
Bundevu oguliti i naribati. Pola sam je naribala na ribezu, a pola u seckalici. Zasladiti je po ukusu i rasporediti u namascenu tepsiju srednje velicine.
Peci u prethodno zagrejnoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta. Umutiti 3 jaja sa soljom mleka, dodati malo cimeta,stevie i eritritola po ukusu. Izvaditi pitu iz rerne, zaliti sa ovom smesom i vratiti u rernu da se pece jos nekih 20-25 minuta, odnosno dok fino ne porumeni.
Pravljeno je po ovoj ideji.