Od kad sam krenula sa LCHF pocela sam obracati puno vise paznje na povce pored kojeg sam do tad samo prolazila 🙂 Nedavno sam prvi put probala motar. Aromaticnog je i slankastog okusa. Englezi ga zovu i “sirotinjski asparagus”. U knjizi sa Paleo receptima pronasla sam ovaj recept za omlet…
Sastojci za 2 osobe:
- 2 kasike maslinovog ulja
- 2 mlada luka
- 50 grama motara/samphire
- 3 jaja
- malo soli, biber
Priprema:
Mladi luk ocistiti i iseckati na kolutice zajedno sa zelenim delom. Motar oprati, osusiti i odseci mu zadebljane delove.
U tiganju zagrejati 1 kasiku ulja, dodati mladi luk i motar te prziti 1-2 minute.
U posebnoj posudi pomesati jaja, malo soli i biber. Dodati przeni mladi luk i motar i izmesati. U tiganj dodati jos kasiku maslinovog ulja pa dodati smesu od jaja. Kad se pocne peci lagano izmesati i onda ostaviti da se pece jos 2-3 minute dok se omlet ne ispece. Prebaciti omlet na tanjir i pazljivo ga preklopiti.
Servirati uz puno svezeg povrca.
Preporucujem da procitate ovaj zanimljivi clanak u kojem ce te saznati nesto vise o ovom bilju.