Koren celera odlican je za pomfit, ali i za salate. Posto je celer povrce koje raste “ispod zemlje” treba ga jesti samo u malim kolicinama. Ova salata se zaista brzo pravi, zdrava je i ukusna, a moze se praviti tokom cele godine 🙂
Sastojci:
- 400 grama mrkve/sargarepe
- 300 grama celera (1 manji koren)
- 2-3 cena belog luka
- 2 kasike jabukovog sirceta ili limunovog soka
- 3 kasike ekstra devicanskog maslinovog ulja (extra virgin olive oil)
- sol, biber
- svezi persunov list
Priprema:
Mrkvu i celer oguiti, oprati i osusiti. Narendati prvo mrkvu pa onda celer i odmah zakiseliti da celer ne potamni.
Beli luk sitno iseckati i dodati u salatu. Sve zaciniti po ukusu i posuti sa naseckanim persunovim listom.
Vise o korenu celera 🙂