celer

Koren celera odlican je za pomfit, ali i za salate. Posto je celer povrce koje raste “ispod zemlje” treba ga jesti samo u malim kolicinama. Ova salata se zaista brzo pravi, zdrava je i ukusna, a moze se praviti tokom cele godine 🙂

Sastojci:

  • 400 grama mrkve/sargarepe
  • 300 grama celera (1 manji koren)
  • 2-3 cena belog luka
  • 2 kasike jabukovog sirceta ili limunovog soka
  • 3 kasike ekstra devicanskog maslinovog ulja (extra virgin olive oil)
  • sol, biber
  • svezi persunov list

Priprema:

Mrkvu i celer oguiti, oprati i osusiti. Narendati prvo mrkvu pa onda celer i odmah zakiseliti da celer ne potamni.

Beli luk sitno iseckati i dodati u salatu. Sve zaciniti po ukusu i posuti sa naseckanim persunovim listom.

Originalni recept

Vise o korenu celera 🙂