Fin i brz recept gde okus sampinjona dolazi do punog izrazaja.
Sastojci:
- sto veci sampinjoni
- so i biber
- beli luk
- maslinovo ulje
- sveze persunovo lisce
- malo maslaca i maslinovog ulja za podmazati tepsiju
Priprema:
Koristiti sto vece sampinjone. Prebrisati ih mokrim kuhinjskim papirom ili brzo oprati da ne upiju vodu, odnosno prebrisati ih mokrim rukama. Ostaviti da se osuse.
Posoliti ih i pobiberiti. Tepsiju namazati maslacem ili maslinovim uljem.
Sloziti sampinjone, stapka ide gore i poprskati ih s malo maslinovog ulja ili ih premazati cetkicom umocenom u maslinovo ulje.
Staviti da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 st. oko 30 minuta.
Izvaditi ih u posudu, jos malo pobiberiti, gore posuti sitno seckan beli luk, persunovo lisce i poprskati ih s malo maslinovog ulja.
Pravila sam prema ovom receptu od Lilest s Coolinarike.