Fin i brz recept gde okus sampinjona dolazi do punog izrazaja.

Sastojci:

  • sto veci sampinjoni
  • so i biber
  • beli luk
  • maslinovo ulje
  • sveze persunovo lisce
  • malo maslaca i maslinovog ulja za podmazati tepsiju

Priprema:

Koristiti sto vece sampinjone. Prebrisati ih mokrim kuhinjskim papirom ili brzo oprati da ne upiju vodu, odnosno prebrisati ih mokrim rukama. Ostaviti da se osuse.

Posoliti ih i pobiberiti. Tepsiju namazati maslacem ili maslinovim uljem.

Sloziti sampinjone, stapka ide gore i poprskati ih s malo maslinovog ulja ili ih premazati cetkicom umocenom u maslinovo ulje.

Staviti da se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180-190 st. oko 30 minuta.

Izvaditi ih u posudu, jos malo pobiberiti, gore posuti sitno seckan beli luk, persunovo lisce i poprskati ih s malo maslinovog ulja.

Pravila sam prema ovom receptu od Lilest s Coolinarike.