“Lemon curd” je fina krema sa limunom koja se moze koristiti kao namaz sa palacinke, fil ili dodatak filu u kolacima, moze se stavljati u slojevima u “desert casama”, mazati na krekere ili domaci LCHF hleb… Brzo i lagano se pravi i za razliku od kupovnih verzija nema u sebi secer i razne aditive.
Sastojci:
- 4 zumanjka
- korica i sok jednog domaceg ili organic limuna
- 40 grama maslaca
- mix stevie i eritritola do zeljene slatkoce
Priprema:
U metalnu posudu za miksanje staviti zumanjke, mleveni eritritol i steviu, maslac, naribanu limunovu koricu i limunov sok. Sve kuvati na pari neprestano mesajuci sa zicom.
Jos toplu smesu prebaciti u teglicu i kad se ohladi, cuvati u frizideru.
Ovo je “blaza verzija” posto ide samo 1 limun, a pravila sam i verziju sa 2 limuna.
Lemon curd u rolatu sa orasima 🙂 Koristila sam ovaj recept 🙂
Lemon curd sam pravila prema ovom receptu 🙂